Tuesday, December 29, 2015

ASB BONUS 2015 AND HEPY NEW YEAR AMWAY CUSTOMER



ASNB DIVIDEN AND BONUS 2015


amanah Saham Nasional Bhd (ASNB), a unit of Permodalan Nasional Bhd (PNB) today announced an income distribution of 7.25 sen per unit and a bonus of 0.50 sen per unit for Amanah Saham Bumiputera (ASB) for the financial year ended December 31, 2015. 


So utk tahun 2015 ni





Dividen 7.25

Bonus 0.5



setiap tahun makin menurun nampak nye..

meh kita tgk sejarah nye:-




Tahun Dividen Bonus
2010               7.50           1.25
2011               7.65           1.15
2012               7.75           1.15
2013                7.70           1.00
2014                   7.50           1.00
2015               7.25
0.50



kita tgk tahun depan plak ye.. klu turun lg.. so kepada sesiapa yg buat loan asb tu kene semak balik la ye bpe interest nye.. selagi dividen tinggi dr interest ok la..bleh conitnue.. klu dh sma level.. kene stop la gamaknye...

ape2 tahniaH semua dpt dividen bonus! makcik kayoo... ;P






sape2 nk order barang amway meh wasap saya ye.. tq

macam2 ado..

~ nutrilite
~amway home
~ pressure cooker noxxa
~ bread maker noxxa
~ steam iron aquacare
~set bersalin

Hartini 0139027002










Hartni 0139027002

Friday, July 24, 2015

Set bersalin Amway dan minyak telon mengucapkan selamat hari raya

Salam Aidifitri..

Selamat Hari Raya maaf zahir batin..0-0..

kak chik belanje gmbr raya sekeping dua..

tema fmly kak chik wana biru pink.. :)






sapa2 nk beli set bersalin amway leh cari kakchik ye..



nak beli minyak telon shja pun boleh..
kontek kak chik deh..

0139027002



Sunday, July 5, 2015

Bekas Beras percuma Rice despencer free dengan setiap pembelian NOXXA Pressure Cooker (Julai 2015)

Assalamualaikum..

saya nak share barang baikk punyerr...

Promosi bulan Julai 2015.. dengan setiap pembelian Pressure Cooker Noxxa anada layak dapat bekas beras PERCUMA. kaler hijau lg..cun melecun...

kelebihan bekas beras ni sekali tarik mewakili 1 pot.. pastu dijamin bebas dr masalah kutu...
dengan warna hijau yang sangat cantik... (barang free kn,,lg la cantik)..

meh tgk gmbt nye,,,


cantik kan??


so ape lagi,,sape yang tertunggu2 nak beli periuk tekanan noxxa inila masa nya..



berminat boleh whtsap saya 
0139027002

terima kasih...

xoxo



Wednesday, May 20, 2015

Berita Baik!! kaki soping!! Lazada Zalora Groupun Agoda


Wehuu...Baru 3-4 hari lepas update pasal shopback ni...
semalam saya dh dapat email notification ckp dia dlm proses dan bila cek acc dh masuk pun duit cashback saya..hehehe

RM55.87 ok la kan... ade gak sipi2 dapat duit cashback hasil soping online kt Lazada (terutamanya). Bukan soping brg bukan2.. saya slalu order pampers je pun... sb beli trus 3 paket..murah..dpt less 10%, pastu dapat pulak cashback 5-10%...
hehehe

nk tgk pos saya sebelum ni pasal SHOPBACK klik sini


Ok bai.. itu je saya nk share..kongsi sama2 wlpun tk seberapa.. seronok je lebih.. :)
babai...xoxo

share gmbr adik n abg skit..


Tuesday, May 12, 2015

duit free - klik2 online dapat duit - kaki shoping - bonus - cash back - Shopback - Lazada - Zalora

Assalamualakum..
nak share utk kaki soping online... pendapatan sampingan..hehe

mula2 saya tunjuk dlu yg saya dh dapat...

RM55.87  SENANG2 JE DUIT MASUK ACCOUNT.. 


cara2 sgt mudah..tkde perlu ade bayar yuran, tk perlu masuk ahli..
kriteria yg perlu:-
1- kaki soping online
2- pc (kt hp susah skit)

pastu korang  perlu sign in kt  SHOPBACK
pastu korang beli la brg2 cm biasa

contoh nye.. korang nk beli jam kt lazada...

pegi kt web ni: https://www.shopback.my/r/ccyfaL

pastu klik kt shop back


pastu akan keluar website online soping korang..
mcm2 ade..

anataranye yg femes n fofular:-
dan macam2 lg la yg tetera cm kt bwh ni..






 cashback ni dpt % dr brg yg kita beli..contoh jam rm100 kita bayar kt Lazada.. so 5% rebet tu akan terkumpul dlm acc shopback kita.. cukup sebulan kita boleh reedem cashback tersebut...semua traksaksi belian melalui shopback akan tertera spt di bawah ni...


"Reedemable" saya dh 0.00 sb sy dh submit semalam.. so skng tgh tunggu duit tu di kreditkan ke acc saya,,

tertanya2 mcm mane dia baik hati bg kita cash back???


shopback dpt komisen dr merchant.. sb dh iklan kn web kt korang..so mechant ni bayar la pada shopback, pastu shopback bg kita skit... share2..

win-win situation... mechant dh  utung dr pembelian, shopback n kita share comisen nye..(cashback)

klu korng tk dafta shopback..korng hanya dpt beli brg tu je... cashback tk dapat pun...

so ape tunggu lg.. jom la dafta SHOPBACK
tk rugi pun.. malahan untung lg..

sekian.. peace (@.@)


p/s: sapa nk beli minyak telon amway & set bersalin amway leh contact saya ye..

hehehe iklan skit..



Tuesday, March 17, 2015

KUFI ART FOR KUFI LOVER BY #faizulkufiart

Assalamualakum..


Projek ni adalah projek Faizul. :)


Sebelum saya tunjuk kan hasil yg ini dijual..mari kita baca dulu mengenai KUFI.


“Kufi ialah bentuk khat skrip bahasa Arab yang tertua yang terdiri daripada skrip tua abjad Nabatean yang diubah suai. Namanya diambil sempena bandar Kufa, Iraq, walaupun skrip ini diguna di Mesopotamia sekurang-kurangnya 100 tahun sebelum pembinaan Kufa. Skrip ini diguna pakai di semenanjung Arab sebelum datangnyaIslam. Salinan-salinan terawal al-Quran ditulis dalam skrip ini.


Kufi ialah sebentuk skrip bergaris dan bersudut, lazimnya dengan garis tegak dan melintang memanjang. Pada asalnya skrip ini tidak ada petunjuk konsonan yang membezakan, misalnya, ba ta dan tha. Ia masih digunakan di negara-negara Islam, mahupun dengan pengedaran masa skrip ini telah menjalani beberapa pengubahsuaian dan mempamirkan perbezaan kedaerahan; perbezaan skrip Kufi Semenanjung Arab dan negara-negara Afrika Utara amat ketara.


Kufi kerap diguna dalam manuskrip-manuskrip abad ke-8 hingga ke-10.Kufi sering dilihat pada duit syiling dan tugu Seljuk dan pada syiling Empayar Uthmaniyyah awal. Ciri hiasnya membawa kepada penggunaannya sebagai elemen hiasan pada beberapa bangunan awam dan persendendirian yang dibina sebelum zaman replublikan Turki.


Kufi reka bentuk segi empat ataupun geometriKufi gaya ini ialah Kufi berbentuk segi empat tepat yang amat sederhana, digunakan bagi kerja-kerja penjubinan. Di Iran, kadangkala seluruh bangunan dihiaskan dengan jubin yang mengeja nama suci dan murni seperti nama Allah, Nabi Muhammad (s.a.w) . “ sumber google


Berbalik kepada #faizulkufiart.. 


kufi “Assalamualakum” ini adalah salah satu kufi gaya @ juga dikenali sebagai kufi geometri.


Size frame : 19.5 x 6Frame kayu berwarna hitam & background hitam.


Warna tulisan boleh pilih sendiri atau pilih yg kami designkan..

Harga RM50.


Boleh menghubingi kami untuk urusan belian.


Sms/call/whatsap: 019-3346 871 Faizul @ 013-9027002 Hartini


Hasil seni ini boleh di letakkan di pintu masuk rumah/pejabat/kedai. Juga sesuai untuk dihadiahkan kepada kawan2 yang baru mendirikan rumah tangga.. :)



Design Contoh: Combination A : Purple & GreenCombination B: Red Chilli & OrangeCombination C : Pink + Green



Antara Warna2 yg boleh di combine kan..


Tempahan yg dh siap



Size: 19.5 x 6



Size: 19.5 x 6


Berminat boleh hubungi kami:Sms/call/whatsap: 019-3346 871 Faizul @ 013-9027002 HartiniRM 50 sahaja.
Terima kasih.
#kufiart #kufiartlover #faizuljufiart





Monday, February 2, 2015

Potato fritters- resipi lengkap

Menu simple yg sedap n senang..

Bahan2
3 bji kentang-hiris pjg2 nipis2 
4sudu tepung gandum
3sudu tepung jagung
Daun bawang n daun sup hiris halus
Kunyit serbuk secubit
Cili padi - sy tk letak pun.. Kot anak tkleh mkn pedas...
Sedikit air
Sebiji telur

Cara2
Gaul semua bahan2.. Lepas tu goreng..
Buat mcm goreng cekodok /cucur udang...

Rangup n sedap!


Ni gmbr semasa belum goreng


Dh goreng jadi cmni... 

Jom try!


Sapa nk order barang Amway leh cari saya ye...

Set bersalin
Periuk magic noxxa pressure cooker
Iron stem
Minyak telon baby terbaik
Dll

Wtsap 0139027002 Hartini

👍💚💚

Tuesday, January 20, 2015

Pilis/penenang

 
 
Campuran Penenang: 
Menenang dan menyamankan dahi
• Dibancuh dengan herba untuk kesan yang menenang pada dahi.
• Amat berguna kepada ibu-ibu yang mudah mendapat sakit kepala akibat kurang tidur 
dan letih menjalani tempoh pantang dan bayi baru lahir.
Arahan: Boleh diguna mulai hari ke-4 selepas bersalin selama 15 hari. Tampal pada dahi,
elakkan kawasan mata.
Cara menyedia:
• Masukkan satu sudu kecil air panas ke dalam satu paket serbuk dan campurkannya 
menjadi pes yang pekat.
• Sapu pada dahi.
• Biarkannya sehingga kering atau seeloknya satu jam sebelum mencuciny

h a r t i n i 0139027002



Friday, January 16, 2015

SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN Murah!!

SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN


PAKEJ TERBAIK
2 JAR SECRET SKINWHITE KAWAII COLLAGEN
RM 125 SHJA!!
WOW! TGU DLU..ADE FREE GIFT OK.
MIRACLE WATER 1 BOTOL

Kesan lebih pantas berbanding produk jenama lain!! 

kerana 14x stemcell, 
1,600,000mg collagen nano!! 

Bahan-Bahan Utama

  • Wild Blueberry Stem Cell
  • Blueberry Stem Cell
  • Raspberry Stem Cell
  • Green Apple Stem Cell
  • Apple Stem Cell
  • Snow Lotus Stem Cell
  • Green Tea Stem Cell
  • Tomato Stem Cell
  • Swiss Red Grape Stem Cell
  • Grape Stem Cell
  • Argan Fruit Stem Cell
  • Rosella Stem Cell
  • Cranberry Stem Cell
  • Blackberry Stem Cell
  • Trehalose
  • Pure L-glutathione
  • Hydrolyzed Peptide Tilapia Collagen
  • Phyto Hyaluronic Acid
  • Pitera Extract
  • Pearl Powder
  • Biotin
  • Acaiberry
  • Strawberry
  • Pamogranate
  • Avocado
  • Grape Seed Extract
  • Perilla Seed Extract
  • Mangosteen Extract
  • Vitamin C
  • Kiwi
  • Co-Enzyme Q10
  • Astaxanthin
  • Omega 3
  • Papaya
  • Lemon

Tak rugi anda mencuba !!
  • LULUS HALAL JAKIM
  • LULUS KKM
  • 100% kilang muslim halalan toyyiban
  • gunakan tanpa ragu-ragu


DR HALINA - ISTERI ANGKASAWAN NEGARA



RM125 only!


JIHAN (MAHARAJA LAWAK)



 SKIN WHITE COLLAGEN FUNGI ADALAH SEBAGAI : -

♥Perangsang kepada kolagen asal kulit. 
♥Menghalang sinaran matahari UV  
♥Agen yang aktif menghasilkan kolagen. 
♥Anti penuaan  
♥Meningkatkan stem cell kulit  
♥Memutihkan kulit dengan lebih pantas. 
♥Membantu menganjalkan kulit 
♥Membantu menghilangkan kedutan 
♥Mengecutkan jerawat  
♥Membantu menghapuskan parut hitam  
♥Mengurangkan jeragat 
♥Mengatasi masaalah kulit yang bersisik  
♥Melembabkan kulit yang kering  
♥Membantu menghaluskan kulit. 
♥Mengatasi masalah kulit rosak  
• Mengatasi masaalah sakit sendi tulang.  
♥Boleh digunakan oleh Ibu mengandung.  
♥Boleh digunakan oleh ibu menyusu   
♥Mengurangkan stretchmark   
♥Mengurangkan selulit.  
♥Mengurangkan kadar kolestrol turun.  
♥Menolong mengatasi masaalah rambut   
♥Membantu masalah bibir mengelupas  
♥Menyihatkan dan menyegarkan tubuh.  
♥Membantu membuang toksin di dalam badan.  
♥Boleh digunakan oleh lelaki & wanita    
♥Pengeluaran susu ibu meningkat.  
♥Mengawal dan melansingkan badan



ATUR CARA MAKAN  SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN 

●1 sachet sehari sebelum tidur 
●Boleh dicampur dan dibancuh dengan air kosong ataupun jus 
●Boleh juga dikemam di bawah lidah (cara ini lebih cepat tindak balasnya berbanding dengan bancuh) 
●Minum ketika perut masih lagi kosong 
●Pantangnya adalah dilarang minum minuman berkafien atau bergas semasa mengambil produk ini



PROMOSI TERBAIK.. 2 JAR SKIN COLLAGEN DENGAN HARGA RM125, 

PERCUMA KAWAII COLLAGEN MIRACLE WATER...
CARA NAK ORDER:


WATSAP /SMS : HARTINI 013-9027002

KHASIAT Kawaii Collagen Miracle Water:
  • Sebagai bahan aktif merangsang collagen dalam kulit
  • Merangsang stemcell kulit
  • Merawat kulit yang rosak teruk
  • Memberikan nutrien, vitamin & mineral penting kpd kulit
  • Memulihkan kulit sensitif & kulit nipis
  • Mengembalikan seri & keremajaan kulit yg kusam
  • Menghilangkan jerawat pasir
  • Menampak kulit segar & glowing
Penggunaan;

Sapukan pada muka waktu malam. 
Dlm sebotol tu ada 35 sachet jd 2 botol tu  70 sachet 



CARA NAK ORDER:

WATSAP /SMS : HARTINI 013-9027002


Tuesday, January 13, 2015

Step nk buat SARDIN guna Pressure Cooker Noxxa


Dh sHomemade sardin!
Senang, jimat, sihat, mudah!

Bahan2:
1kg ikan sardin
2biji bwng besar-cincang
4 biji bawang putih hiris
2biji tomato -potng dadu
1tin kecik tamoto puri
1 senduk sos tomato
1/2 senduk sos tomato- nk pedas boleh tambah lg...
3-4 gelas air
1sk serbuk sada sulah
Minyak masak utk tumis

Sebahagian bahan2 yg digunakan..saya olive oil utk menumis


Cara2:
Mode stir fry 
Tumis bawg putih sampai naik bau

Kemudian masukkan bawg besar... Biar smpai naik bau jgk... Kemudian masukkan tomato buah, tomato puri, sos, kacau sebati...

Kemudian masukkan air , garam gula, serbuk lada sulah... Kacau2...
Pastu masukkan ikan...
Tutup tudung periuk noxxa
Set mode High Pressure 30 minit

Biar kan.. Smtara 30minit tu bleh la buat benda lain dlu... Masak nasi ke.. Bubuh bju dalam mesin ke...😁
 Dh siap 30minit tu.. Lepas kn pressure.. Kemudian rase... Klu kurg garam gula.. Leh la tmbh...
Kemudian set 30minit lg hp.
Bila dh ckup masa...lepas kn pressure.. Biarkan seketilka.. Reheat/warmmode bg kuah pekat...  [nk lg pekat... Ambik kuah tu blend... Kuah shja! Jgn ikan plak... Lepas tu bleh la hidang..]

Dh siap pun sardin nye... 👍👍👏👏

Resipi ni guna pressure cooker noxxa... 
Sape yg tkde lg boleh order.. Hehehe

Bulan januari 2015 ni ade special hadiah.. 2 biji mgkuk kaca (1litr n 2 liter)

 Lai lai sape nknorder.. Masih ade masa...


#pressurecookernoxxa

💚 H AR T I N I  0139027002💚
Wasap/sms

IRON PERFECT CARE AQUA SYSTEM RM108/MONTHS

RM108/MONTHS TANPA INTEREST!! Jangan terkejut... mmg boleh dapat dg hrga tu..murah jimat berbaloi! . b anyak kelebihan nya.. ...